Chcem sa spýtať, ak si kúpim jedno balenie kefírových zŕn a vyrobím so podľa návodu príslušné množstvo, tak sa opätovne dajú kefírové zrná použiť ešte koľkokrát? Za odpoveď vopred Ďakujem S pozdravom Darina
Dobrý deň, kefírové zrná sú živé mikroorganizmy ako napríklad kombucha, ktorá sa dáva do čaju. Použitie zŕn je neobmedzené, pokiaľ im budete vymieňať mlieko a starať sa o ne podľa návodu, tak vám poslúžia neobmedzenú dobu.
Dobrý deň prajem :) Som fanúšikom mliečnych výrobkov a dnes som si u Vás objednal Tibetské kefírové zrná a veľmi sa teším, že budem môcť piť domáci kefír :) V minulosti som mal už skúsenosť s k.z., ale neviem, či som vždy postupoval správne... Chcel by som sa Vás opýtať, že koľko vydrží kefírové zrno v nádobe na prepravu? A mám na Vás ešte jednu zásadnú otázku: Aký typ mlieka treba používať? (môže byť krabicové trvanlivé mlieko? 1,5% kravské mlieko pasterizované trvanlivé, alebo plnotučné kravské mlieko z mliekomatu surové v prevarenej podobe? ) Prosím Vás o pomoc v mojej polemike, aby som vedel praktizovať správny postup, keďže neviem, aký druh kravského lieka mám použiť. Za Vašu odpoveď Vám vopred ďakujem, s priateľským pozdravom Rudolf
Dobrý deň, kefírové zrná vydržia v prepravnej nádobke min. 10 dní. Mlieko môžete použiť akékoľvek. Platí však, čím kvalitnejšie mlieko, tým kvalitnejší kefír.
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať prečo je potrebné mlieko prevariť. Na viacerych webstránkach kde sa venuju teme kefirove zrno(kefirova huba) som sa docitala ze použivaju neprevarené mlieko (z mliekomatov, nadojene..). My máme mliečko od našich kozičiek.Robievala som jogurty, tam som mliko prevárala, prave aby sa tvorila len dana yogurtová kultura. Pri kefire plati to iste? Ak mlieko neprevarím, nevytvori sa mi pravy kefír? Ako to robili pôvodny pastieri z kaukazu? :-), prevárali, či nie. Dalsia otázka: Ak dam viacej mlieka ako je odporucane množstvo, bude sa kefir tvorit viacej dni , neznižuje sa jeho kvalita? dakujem
Dobrý deň, všetky kyslo-mliečne nápoje sa môžu samozrejme vyrábať aj z nepasterizovaného mlieka. Preváranie mlieka je len otázka zabezpečenia ochrany zdravia. Keď pridáte viac mliek kefírové zrná ho nestihnú spracovať a mlieko sa skôr pokazí, ako sa vytvorí kefír.
Dobry den, chcela by som sa spytat, kolko dni mozu byt odlozene kefirove zrna v obele, v ktorom som ich prijala od vas. Mozu tam byt dva tyzdne (az potom by som ich vybrala, umyla, zacala pouzivat)? Ako ich mam zatial skladovat? Neznehodnotia sa za tu dobu? Dakujem pekne za odpoved.
Dobrý deň, kefírové zrná pri pravidelnom zalievaní čerstvým mliekom zväčšujú svoj objem. Záleží od uskladnenia, či sú umiestnené v chladničke alebo pri izbovej teplote, kde proces okyslovania mlieka prebieha rýchlejšie.
Dobrý deň, preváranie mlieka nie je podmienkou pri výrobe kefíru pomocou kefírových zŕn, mlieko prevárame, aby sa zabezpečila potravinová bezpečnosť kefíru.
Dobrý deň, ako najlepšie dlhodobo skladovať kefírové zrná? Čítal som že sa dajú aj zamraziť s mliekom, je to správne? Odchádzam na 3 týždne preč a neviem ako ich uskladniť. Ďakujem
Dobrý deň, stále sa mi nedarí vyrobiť si hustý kefir ako vidím tu na nete na obrázkoch :-) Môj je dosť riedky, skoro ako samotné mlieko, prosím , kde robím chybu ?
Dobry den, chcem sa spytat ako treba skladovat kefirove zrna. Po doruceni som ich preplachla vodou zbavenou chloru, ale do mlieka ich vlozim az zajtra. Je vhodne kefirove zrna skladovat zatial vo vode zbavenej chloru? A ak si spravim kefir, zrna dalej skladujem vo vode bez chloru v sklenej nadobe? dakujem
PROSÍM TIEŽ INFORMÁCIU ČI JE MOŽNÉ POUŽIŤ BEZLAKTÓZOVé MLIEKO.Resp. objednať. krištáliky ako sú uvedené tiež v popise
Mi
Miroslav
Pridané 22. október, 16:07 z 185.152.112.***
Podľa mňa určite nie, kerírové zrná (baktérie) sa živia laktózou, správne pripravený kefír tym pádom nebude obsahovať laktózu pretože všetkú laktózu spracovali baktérie.
Dobrý deň, prosím vás koľko približne sacharidov zostáva v hotovom kefíre? Zrnká huby len rozkladajú laktózu alebo ju aj "zjedia"? Ďakujem veľmi pekne.
Dobry den, chcela by som si zacat z kefirovych zrn pripravovat kefirovu vodu. Inspiracia na IKEA stranke. Odporucaju na 2PL zrn 1PL cukru 500ml vody. Tento variant nepopisujete. Bude to fungovat s tu kupenymi kefirovymi zrnami? Alebo odporucate iba mliecny variant?
Dobrý deň, rád by som sa spýtal, či zrno samo o sebe zväčšuje svoj objem kŕmením. A ak áno, za aký čas sa napríklad 15g pri dennom obmieňaní zdvojnásobí? Vopred ďakujem
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.
1 odpoveď
1 odpoveď
1 odpoveď
2 odpovede