Kultúru pridávame do mlieka pri výrobe lisovaných syrov, aby sme docielili peknú žltú farbu vnútri syra s okami. Oká vznikajú, keď propionové baktérie pretvárajú laktózu na oxid uhličitý, kyselinu propionovú a octovú. Propionové kmene sú odolné voči teplotám do 53°C majú nízku aktivitu pod 8°C. .
Zloženie: zmes kmeňov Propionibacterium freudenreichii shermamii a Propionibacterium freudenreichii globosum
Podmienky pre tvorbu ôk v syre:
1) po nasolení vložte syr do 10-12 ° C na 4 - 6 týždňov
2) vložte do pivnice alebo zrejúcich priestorov s teplotou 22-24 ° C, kde je nízka vlhkosť vhodná pre tvorbu
plynov v syre a vznik ôk.
Dávkovanie: kultúra sa pridáva pred syrením priamo do mlieka veľmi dobre sa rozpúšťa ,so smotanovou alebo jogurtovou kultúrou, podľa typu syra v množstve 1 ampulka na 50 - 100 litrov mlieka. Kultúry sú veľmi účinné, podľa našich skúseností je často možné dávkovanie znížiť až na polovicu. Predávkovanie môže byť aj dôvodom nekvalitného výrobku.
Jedná sa o mrazom vysušený prášok, balený v praktickej plastovej ampulke, ktorá umožňuje opakované uzatváranie a postupné odoberanie čiastočného množstva kultúry pri spracúvaní menšieho množstva mlieka. Je možné dávkovať kultúru priamo do mlieka,
Skladovanie a min. trvanlivosť: pri 10°C 3 mesiace a pri -18°C 2 roky
Balenie: 1 ampulka objem 3 ml
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |